mama fotos iphone 1272
Over Janneke

Janneke Marianne Kramer, geboren in het Zeeuws-Vlaamse Sluis. Afgestudeerd aan de Kunstacademie Knokke en Kunstacademie Eeklo (Belgiƫ) met als specialisatie (geometrische) abstractie.

 

Na eerst een aantal jaren realistisch en met olieverf te hebben geschilderd met als thema mens en natuur is ze later verdergegaan in (geometrische) abstractie, waarin het landschap ook een inspiratiebron kan zijn. Onderliggende structuren worden zichtbaar gemaakt met vormen, kleuren, contrasten en ritmes, waardoor een eigen abstracte beeldtaal ontstaat met ruimtelijk effect. Vooral de laatste jaren werkt ze abstract (geometrisch) in acryl op grote panelen. Ook klein abstract werk, dat samen ook weer een geheel kan zijn qua vormen, lijnen, (verschuivende) vlakken en kleuren.

 

Janneke over haar werk:

 

“Mijn werk ontstaat door observeren en reflecteren. Toch laat ik ook veel aan het toeval over door loslaten… dan ontstaat een spontaan werk: de toeschouwer kan fantasie gebruiken om zelf in te vullen wat men eventueel herkent in een werk. Soms zijn het vormen / kleuren / lijnen, die ook een spannend geheel kunnen vormen. Kunst zit vooral in je hoofd en roept altijd EMOTIE op. Mijn werk kan de indruk geven vanuit binnen naar buiten te kijken of van buiten naar binnen.”

 

 

EXPOSITIESPORTFOLIO